Negociere cu executorul

In cazul in care a fost inceputa procedura executarii silite impotriva dumneavoastra, va recomandam sa initiati negocieri cu executorul judecatoresc pentru a solutiona executarea pe cale amiabila.

Avantajele de a purta negocieri in acest sens sunt semnificative:

  • Sansa de a obtine conditii mai favorabile. Cel mai important avantaj obtinut de clientii nostri in cazul in care au acceptat sa purtam negocieri cu executorul judecatoresc consta in obtinerea unor conditii mai favorabile decat in cazul in care procedura executarii silite s-ar fi desfasurat pe cale obisnuita. Acest beneficiu se datoreaza in principal faptului ca nu va mai fi necesara alocarea de resurse de timp si bani pentru indeplinirea procedurii obisnuite, astfel incat se vor compensa prin conditii mai favorabile pentru dumneavoastra. In plus, experienta dobandita de echipa noastra in sutele de negocieri purtate cu executorii judecatoresti ne permit sa obtinem cele mai bune conditii pentru clientii nostri prin conturarea unei strategii de negocieri impreuna cu acestia si prin implementarea sa sistematica, organizata.
  • Economisiti bani. Pentru indeplinirea procedurii de executare silita pe cale obisnuita intr-un mod care sa tina cont cat mai bine de drepturile si interesele dumneavoastra legitime, va fi nevoie sa angajati un avocat care sa participle la actele de executare silita. Pentru aceasta, va trebui sa suportati cheltuielile ce pot include nu numai asistenta sa, ci si cheltuieli cu transportul sau cu diverse acte (ex. expertize) pe care acesta va trebui sa le indeplineasca. In plus, dincolo de cheltuielile cu avocatul, veti avea cheltuieli si cu obtinerea unor documente din partea diverselor institutii si, cel mai important, nu veti avea sansa de a economisi bani prin insesi negocierile purtate cu executorul judecatoresc, dupa cum am aratat anterior.
  • Economisiti timp pretios. Procedura executarii silite este una foarte solicitanta sub aspectul timpului necesar pentru indeplinirea sa. Va fi in interesul dumneavoastra sa participati la actele de executare, sa aveti un dialog constant cu avocatul angajat, precum si cu executorul judecatoresc, sa revizuiti actele intocmite si sa obtineti diferite documente din partea bancii, Fiscului, Cartii Funciare si altor asemenea institutii. Toate acestea vor presupune din partea dumneavoastra nu numai sa investiti mult timp, ci si sume de bani care, de cele mai multe ori, nu sunt deloc neglijabile.
  • Scapati de griji. Pe tot parcursul procedurii de executare silita veti fi mereu ingrijorat din cauza modului nefast in care se poate finaliza. Aceasta stare va face probabila comiterea unor greseli de catre dumneavoastra, greseli ce vor inrautati rezultatul pe care il veti obtine la final. De aceea, din experienta noastra acumulata pana in prezent, consideram ca este cel mai intelept sa purtam negocieri cu executorul judecatoresc pentru a finaliza executarea silita mult mai rapid, cu mult mai putine costuri si in conditii mult mai favorabile pentru dumneavoastra.

 Pentru inceput, vom discuta in detaliu situatia dumneavoastra. Vom stabili cu exactitate atat situatia de fapt, cat si situatia de drept. Dupa aceea, vom aduna impreuna toate actele probatorii necesare precum contracte, facturi, chitante, e-mailuri, SMS-uri, extrase de cont, extrase de Carte Funciara si alte asemenea acte cu ajutorul carora sa pregatim conturarea unei strategii de negocieri.

Pe baza situatiei de fapt si a situatiei de drept, precum si a actelor probatorii, echipa noastra va discuta in sedinta speta dumneavoastra pentru a stabili strategia de negocieri. Dupa dezbateri cu privire la aceasta si dupa rafinarea sa, strategia va fi stabilita prin acordul tuturor membrilor echipei, pentru a ne asigura ca nu exista nicio vulnerabilitate.

Dupa stabilirea strategiei si comunicarea acesteia catre dumneavoastra, o vom discuta impreuna pentru a ne asigura ca o intelegeti pe deplin si pentru a-i aduce modificarile finale, in cazul in care considerati necesar. Cea mai importanta parte a strategiei de negocieri este reprezentata de propunerea de solutionare pe cale amiabila a procedurii de execuare silita, propunere ce va fi inaintata executorului judecatoresc si negociata cu acesta. Aceasta propunere va fi realizata tinand cont de economia de timp si bani realizata prin intermediul abaterii de la procedura obisnuita de executare, urmarind obtinerea celor mai favorabile conditii pentru dumneavoastra, deci scenariul cel mai pozitiv.

Odata semnata strategia, vom incepe implementarea sa sistematica, urmarind evolutia sa dupa fiecare etapa. De regula, prima etapa consta in stabilirea unei intalniri cu executorul judecatoresc, in cadrul careia ii vom comunica intentia noastra de a purta negocieri in vederea solutionarii pe cale amiabila a procedurii de executare silita ce a fost inceputa impotriva dumneavoastra. Tot in cadrul acestei intalniri ii vom inainta executorului judecatoresc actele adunate intr-un dosar, alaturi de propunerea de solutionare.

De regula, executorul judecatoresc va cere stabilirea unei noi intalniri pentru a avea timp sa studieze atat dosarul inaintat, cat si propunerea noastra de solutionare a procedurii de executare silita.

Intre timp, pana la urmatoarea intalnire, vom stabili impreuna o contra-propunere, luand in considerare ca executorul judecatoresc va dori cel mai probabil sa negocieze unele aspecte in favoarea creditorului dumneavoastra. Asadar, contra-propunerea va urmari in continuare sa obtina pentru dumneavoastra conditii mai favorabile decat daca ati fi urmat procedura obisnuita de executare, insa urmarind un scenariu de mijloc, prin comparatie cu prima propunere.

Astfel, in urma celei de-a doua intalniri cu executorul judecatoresc, fie vom obtine cele mai favorabile conditii pentru dumneavoastra conform primei propuneri, fie conditiile favorabile conform contra-propunerii pregatite. Vom semna un acord de solutionare pe cale amiabila a procedurii de executare silita, acord la care va fi anexata fie prima propunere, fie contra-propunerea.

Dupa aceea, ultima etapa consta in executarea acordului, etapa in care vom fi in continuare alaturi de dumneavoastra pentru a ne asigura ca acesta este executat intocmai, fara a fi savarsit vreun abuz. La final se va semna un proces-verbal de incheiere a procedurii de executare silita prin care dumneavoastra sunteti eliberat de orice obligatie.

Dupa cum puteti vedea, este mult mai avantajos sa initiem si sa va consiliem in negocierile cu executorul judecatoresc decat sa urmati procedura obisnuita de executare silita care nu doar ca va necesita mult mai mult timp si mult mai multi bani, ci, cel mai probabil, nu se va finaliza prin obtinerea celor mai favorabile conditii pentru dumneavoastra.

Contractele nu ar trebui privite ca fiind simple acorduri de vointa între parti, ci mai degraba un rezultat al negocierilor. Nu este o simpla insiruire de obligatii, ci, cu riscul de a exagera, un real instrument de persuasiune prin care se clarifica drepturi si obligatii contractuale. 

Orice persoana trebuie sa înteleaga în termeni simpli si directi logica anumitor elemente precontractuale pentru a-si desfasura corect si cu incredere negocierile.

Negocierile precontractuale. Contractul se incheie prin negocierea lui de catre parti sau prin acceptarea fara reserve a unei oferte de a contracta. Pe masura cresterii complexitatii obiectului viitorului contract, sporeste si intensitatea negocierilor prealabile incheierii acestuia. Faza negocierii este indelungata, marcata de acte preparatorii care prefigureaza structura si continutul viitorului contract. Aceasta etapa se desfasoara sub semnul libertatii negocierilor – partile au libertatea initierii, desfasurarii si ruperii negocierlor si nu pot fi tinute raspunzatoare pentru esecul acestora. Limitele libertatii precontractuale sunt date de existent anumitor obligatiile legale sau conventionale, dintre care inclusive obligatia de buna-credinta. In faza negocierilor se regasesc elementele unui posibil viciu de consimtamant, ca si elementele unei posibile interpretari a contractului in functie de instrumentele utilizate in faza precontractuala.

Raspunderea in cazul relei-credinte in negocieri. Codul civil este strict în ceea ce priveste rspunderea juridica, indiferent de nivelul prejudiciului, în art. 1375, prevazându-se ca “cel care cauzeaza altuia un prejudiciu printr-o fapta ilicita, savâraita cu vinovatie, este obligat sa îl repare. Autorul prejudiciului raspunde pentru cea mai usoara culpa.” În plus, în art. 15 se prevede ca “niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vatama sau pagubi pe altul ori într-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte.”

Cel cu care semnezi are buna-credinta? Te-a informat corect? Te-a fortat sa semnezi? Profita de efectele ulterioare si iti cauzeaza prejudicii, fara voia ta? Daca da, trebuie sa ne contactezi! 

Nu-ti mai neglija drepturile!

Echipa noastra de avocati si consultanti va informeaza corect si conform legislatiei in vigoare!

Call Now Button
Deschide in Whatsapp
Scrie-ne pe Whatsapp!
Scrie-ne pe Whatsapp!